Sayu Lihat Video Anak Empat Orang Ditinggal Ibu Tanpa Pesan

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Sayu Lihat Video Anak Empat Orang Ditinggal Ibu Tanpa Pesan

Luluh hati melihat perjuangan seorang kanak kanak lelaki berusia 10 tahun yang terpaksa berhenti sekolah semata-mata untuk menjaga tiga adiknya yang masing–masing berumur tujuh tahun,dua setengah tahun dan 5 bulan.

Ketika dikunjungi pemberita di rumahnya Desa Wargaluyu jawa barat, si adik menangis ketakutan dengan kedatangan media ,lembut si abang memeluk dan menenangkan adik perempuannya yang berusia dua setengah tahun.

Masih di ruangan yang sama,terlihat bayi comel lelap tertidur ditilam lusuh dengan botol susu yang nampak tawar masih melekat di mulut.sesekali abangnya membetulkan selimut dibagian kaki adiknya.

Info empat beradik yatim satu rumah ini di viralkan pertama kali oleh Akaun Lambe turah,hingga menjadi liputan media indonesia.

Dimaklumkan bapa kanak-kanak berkenaan telah meninggal dunia 3 bulan lalu akibat sakit,manakala ibunya pergi meninggalkan mereka tanpa sebarang pesan.

Anak yang bayi di urus oleh abangnya yang berusia 10 tahun,anak perempuan yang berumur dua setengah tahun di urus oleh abangnya yang berumur 7 tahun.

Begitulah kehidupan mereka sehari hari,mereka selama ini diberi makan oleh jiran dan penduduk kampung yang perihatin,sekiranya pemerintah tidak mengambil langkah untuk menyelamatkan mereka,mohon sesiapa yang peduli mengambil sebagai anak angkat,tulis akaun tersebut.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*