(Video)Berasa kasihan dengan kucing itu, Monyet Tak Putus Asa Cuba Selamatkan Anak Kucing yang t3rperangk4p dalam perigi

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

(Video)Berasa kasihan dengan kucing itu, Monyet Tak Putus Asa Cuba Selamatkan Anak Kucing yang t3rperangk4p dalam perigi

Berasa kasihan dengan kucing itu, monyet itu turun ke dalam perigi dan cuba menolong kucing itu keluar. Sebagai makhluk sosial, manusia mempunyai rasa simpati dan empati terhadap seseorang yang mengalami kesuulitan. Namun ternyata rasa prihatin ini bukan sahaja dirasai oleh manusia. Beberapa insiiden merakamkan detik seekor haiwan cuba membantu. Seperti detik berikutnya.

Sebuah video menunjukkan adegan bergerak. Dalam video pendek itu, kelihatan seekor monyet sedang duduk di tepi perigi cetek. Dilihat dari tingkah lakunya, monyet itu kelihatan reesah dan beberapa kali melihat ke dalam perigi. Rupa-rupanya dalam perigi itu ada seekor kucing yang terperangkap.

Berasa kasihan dengan kucing itu, monyet itu turun ke dalam perigi dan cuba menolong kucing itu keluar. Namun, monyet itu mengalami kesukaran kerana tidak mampu mengangkat kucing malang itu. Nasib baik ada budak perempuan tolong keluarkan kucing tu. Selepas diangkat keluar dari perigi kucing itu dilihat sedang dipeluk oleh monyet tersebut.

Video yang dimuat naik memol_wildlife_ itu telah ditonton sebanyak 98 ribu tontonan dan dibanjiri pelbagai komen daripada pengguna Instagram. Netizen kagum dengan sikap monyet yang mempunyai rasa prihatin yang tinggi apabila melihat seekor kucing terperangkap dalam perigi.

Menariknya, ada segelintir netizen yang jeengkel dan kesal kerana perakam video terpaksa menunggu lama untuk membantu kucing tersebut.

Sumber: apacerita.press

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*