“Saya malu bila melihat wajah saya di cermin kerana ia menggerµtu dan bernan4h” – Dua Kali T0lak Pinangan, Wanita Ini Terkena Sih1r Kat4k Puru

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

“Saya malu bila melihat wajah saya di cermin kerana ia menggerµtu dan bernan4h” – Dua Kali T0lak Pinangan, Wanita Ini Terkena Sih1r Kat4k Puru

Akibat menolak cinta seorang lelaki, kehidupan Shiela (bukan nama sebenar) mµsnah apabila terkena sihir katak puru yang membuatkan seluruh tubuh termasuk wajahnya bertukar menggɛrutu dan mengɛrikan.

Shiela menjadi kegilaan lelaki di kampungnya yang tertawan dengan kejelitaannya sehinggakan ramai men4gih cinta meskipun wanita itu tidak pernah terfikir untuk mencari pasangan.

Matlamatnya hanya satu ketika ini, ingin menyambung pelajaran dan berharap dapat membantu meningkatkan ekonomi keluarganya yang sus4h.

Adik-beradik Shiela juga ramai dan perlukan perhatiannya, ini membuatkan dia langsung tidak berfikir tentang perkahwinan.

Sudah banyak pinangan yang datang ditolak begitu sahaja oleh keluarga Shiela, bukan tidak mahu tetapi sedar sekiranya dia berkahwin, dia tidak dapat membantu keluarga.

DUA KALI T0LAK PINANGAN.

Hisham (bukan nama sebenar) antara jejaka yang cukup ‘gil4kan’ Shiela malah sudah dua kali pinangannya ditol4k Shiela sebelum ini.

Bukan dia tidak menghargai keikhlasan Hisham ingin menyuntingnya sebagai isteri tetapi sikap tidak kurang sabar lelaki itu mem4tikan hasratnya untuk mengenalinya dengan lebih dekat.

“Sudah banyak kali saya terangkan kepadanya agar kami berkawan terlebih dahulu dan bukannya terburu-buru hendak berkahwin tanpa mengenali hati budi masing-masing.

“Tetapi Hisham tetap berdɛgil membuatkan saya taw4r hati dengannya,” katanya.

Hisham yang sebelum ini seorang lelaki budiman dan sering dilihat ke masjid berubah apabila sampai ‘berita’ ke telinganya kononnya Shiela sudah mempunyai teman lelaki lain.

Malah Hisham turut difahamkan bahawa teman lelaki baharunya itulah menjadi punca Shiela menol4k pinangannya sebanyak dua kali. Hal menyebabkan Hisham berdɛndam dengan wanita yang digil4inya itu.

“Entah siapa yang membawa mulut tentang saya sudah ada kekasih, sampai kɛcoh satu kampung sehinggakan ada yang mengɛjek Hisham kerana tidak berjaya menawan hati saya.

“Tanpa saya sedari, Hisham menyimpan dɛndam terhadap saya sehingga membawa kepada keadaan diri saya hari ini,” katanya.

SATU BADAN MENGERUTU DAN DENGAR SUARA KATAK ATAS BUMBUNG.

Cerita Shiela, dua minggu selepas kɛcoh mengenai dirinya di kampung, dia mula berasa tidak sedap badan selain seluruh badannya naik bintik-bintik yang gat4l dan berair jika dig4ru.

Sangkanya dia terkena dem4m campak tetapi keadaannya tetap sama selepas hampir sebulan malah bertambah tɛruk!

“Bayangkan saya sendiri berasa jij1k melihat wajah saya di cermin kerana ia menggɛrutu dan bern4nah jika dip1cit. Saya bvntu mengenangkan apa berlaku kepada diri saya.

“Sehinggakan saya m4lu hendak keluar rumah disebabkan wajah saya bertukar hod0h,” ceritanya.

Apa membuatkan dia berasa sesuatu tidak kena dengan dirinya, ketika tengah malam dia akan terdengar suara katak dan bunyi katak melompat di atas bumbung.

Tidak hanya itu, seluruh badannya juga akan terasa gat4l dan membuatkan dia tidak boleh tidur.

“Ibu bapa nek4d membawa saya berjumpa seorang Ustaz dan seperti saya jangka, saya telah disih1r oleh seseorang dan Ustaz memberitahu individu itu rapat dengan saya.

“Saya bukan hendak menudvh tetapi ketika saya sakit, Hisham sering menghantar mesej yang bertanyakan keadaan saya tetapi saya tidak membalasnya,” katanya.

Shiela berkata, sehingga kini dia masih mender1ta sih1r katak puru itu meskipun bintik-bintik menggɛrutu di wajah dan badannya semakin beransur pulih selepas mendapatkan rawatan.

Ustaz memberitahunya, proses rawatan memakan masa yang lama dan ada kemungkinan sih1r turut ditambah oleh penghantar bagi menyɛksa dirinya.

“Bagi mengelakkan sebarang salah faham dan rasa tidak puas hati, saya berpindah ke rumah saudara, jauh daripada pandangan orang kampung dan Alhamdulillah keadaan tenang di sini dan fokus saya untuk pulih seperti sedia kala,” katanya.

Sumber Shiela

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*