’Wjahnya Ceria Sperti Baru DiIahirkn..’Prginya Anak Tcinta Slpas 13 Hari PeIuk lslam.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

’Wjahnya Ceria Sperti Baru DiIahirkn..’Prginya Anak Tcinta Slpas 13 Hari PeIuk lslam.

Seremban: “Sudah lama anak berminat dengan Islam, tetapi hasrat itu tertngguh sebaik dia dimasukkan ke hspital kerana menjalani rwatan akibat penyaklt $LE (auto lmun) sejak sebulan lalu,” kata Hanna Zulaikha Abdullah, 51.

Hanna Zulaikha berkata, dia terlebih dahulu memeIuk agama Islam di Pusat Dakwah Islamiah, Paroi, pada 3 Ogos lalu.

Sementara, anak perempuannya, Fatimah Abdullah, 25, memeIuk agama Islam pada 8 September lalu, ketika menerima rwatan di Hspital Tuanku Ja’afar (HTJ), di sini.

“Arwh sendiri memilih nama Fatimah sebaik mengucapkan dua kalimah syahadah di katil hspital baru-baru ini.

“Wajahnya nampak ceria dan dia memberitahu jiwanya terasa tenang seolah-olah baru dilahirkan walaupun ketika itu sedang saklt,” katanya ketika ditemui selepas pengeb.umian anaknya di Tanah Perkburan Islam Ainsdale di sini, hari ini.

Hanna Zulaikha berkata, walaupun sdih dengan pemerg1an anaknya pada 20 September lalu, namun dia bersyukur kerana Fatimah ‘pergi’ selepas memeIuk agama Islam.

“Ketika na.zak, arwh anak sempat menyebut nama Allah dengan terang yang membuatkan saya benar-benar terh.aru,” katanya.

Menurutnya, dia berterima kasih kepada pihak Pusat Dakwah Islamiah, Paroi yang membantu menguruskan pengeb.umian arwh Fatimah.

Katanya, jnazah anaknya baru dapat dikebu.mikan hari ini kerana perlu melalui pelbagai pr0sedur perubatan, selain perlu disahkan bebas C0vld-l9.

Sementara itu, petugas pengurusan saudara baru, Pusat Dakwah Islamiah, Paroi, Fathiah Doris Abdullah berkata, dia dihubungi ibu arwah memaklumkan anaknya yang sedang menerima rwatan di hspital ingin memeIuk agama Islam.

“Saya bersama rakan pejabat terus ke Hspital untuk menunaikan hasrat arwh,” katanya.

Sumber: hm

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*