“Selamat jalan cikgu..” Cikgu ‘Pergi’ Secara Meng3jut, Pelajar Dan Rakan Cikgu Beri Pengh0rmatan Terakhir Buat Ramai Terharu

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

“Selamat jalan cikgu..” Cikgu ‘Pergi’ Secara Meng3jut, Pelajar Dan Rakan Cikgu Beri Pengh0rmatan Terakhir Buat Ramai Terharu

Seorang guru memainkan impak yang besar dalam kehidupan seseorang individu, walaupun tugas guru hanyalah mendidik dari segi akademik tetapi secara tidak langsung guru-guru ini menyiapkan pelajar untuk dunia yang sebenar.

Korang mesti ada guru yang korang ingat sampai hari ini kan? Guru itu mengajar dari hati bukan dari buku, itulah perumpamaan yang sesuai bagi situiasi yang ingin diceritakan ini.

Baru-baru ini sebuah video telah tular di TikTok apabila seorang guru telah pergi buat selamanya tetapi diberikan penghormatan yang begitu menyentuh hati.

Video yang dimuat naik oleh pengguna TikTok @fiza_luv itu memaparkan ‘keberangkatan’ seorang guru yang dikenali sebagai Cikgu Liew, diberikan tabik hormat sepanjang jalan oleh anak-anak muridnya serta rakan sekerja.

“Mendiang diserang tekanan darah tinggi semasa perjalanan balik dari sekolah, terdapat pendarahan pada otak, memang mengejut pemergiannya.” tulisnya di ruangan komen.

Dalam ruangan komen, penuh dengan kata-kata takziah buat keluarga mendiang malah ramai juga yang turut terasa hiba atas pemergian guru itu.

Salam takziah buat keluarga mendiang.

sumber: lobakmerah/infoslikemedia

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*