Baru Niat Nak Gembirakan Hati Ibu Tapi Semua Lebur Bila Gaji Pertama Salah Transfer. Ini Respond Pemilik Akaun Lepas Diminta Transfer Semula

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Baru Niat Nak Gembirakan Hati Ibu Tapi Semua Lebur Bila Gaji Pertama Salah Transfer. Ini Respond Pemilik Akaun Lepas Diminta Transfer Semula

Baru-baru seorang wanita meluahkan rasa terkilan apabila hasratnya untuk berkongsi sebahagian wang hasil gaji pertamanya kepada ibu tidak kesampaian gara-gara tersalah ‘bank in’ kepada orang lain.

Kisah tersebut dikongsikan oleh Fahada Bistari menerusi satu video di TkTk.

Menurut Fahada, pada awalnya dia berniat mahu membuat kejutan dengan berkongsi hasil gaji pertamanya bersama ibu tersayang namun siapa sangka, disebabkan tidak menyemak butiran penerima terlebih dahulu, dia akhirnya tersilap memindahkan wang tersebut ke akaun milik orang lain.

Hari ni dapat gaji pertama. Tak banyak mana lah kan, baru beberapa hari kerja. Lepaas tu aku bank in lah dekat mak aku. Nak jadi cerita, tersalah bank in dekat orang lain.

Menurut Fahada, dia hanya menyedari kesilapannya itu selepas menghantar resit pemindahan wang kepada ibunya.

Si ibu kemudian mendakwa tidak menerima sebarang wang seperti yang diberitahu Fahada. Selepas menyemak butiran, ternyata dia tersalah memindahkan wang tersebut ke akaun bank orang lain.

Tambah Fahada lagi, akaun bank tersebut merupakan milik individu yang pernah berurusan dengan keluarganya sebelum ini.

INI RESPOND PEMILIK AKAUN YANG TERIMA DUIT TERSEBUT

Lepas tu mak pun bagi la nombor telefon pemilik akaun tu. Dah hvbungi dia tapi tak dapat r3spon.

Dia cakap, kak sedekah je lah dapat pahala. Aku bukan tak nak sedekah, tapi gaji aku sikit je dan memang niat nak bagi mak.

Walaupun sikit, tapi banyak sebab aku percaya kalau bagi mak, nanti aku akan dapat lebih lagi.

Dalam kesempatan itu, Fahada berharap agar wang tersebut dapat dikembalikan semula. Fahada menganggap apa yang terjadi ini adalah ujian diberikan Allah SWT kepadanya.

Bukan itu sahaja, ianya juga boleh dijadikan pengajaran kepada orang ramai supaya lebih berhati-hati sewaktu membuat transaksi bank.

VIDEO:

Kredit: ohbulan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*