Hasrat Suami Untuk Gembirakan Isteri Dan Anak Ketika Bercuti Brakhir Dengan Kesdihan.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Hasrat Suami Untuk Gembirakan Isteri Dan Anak Ketika Bercuti Brakhir Dengan Kesdihan.

ALOR SETAR : Hasrat se0rang lelaki untuk menggembirakan isteri dan anaknya dengan membawa mereka bercuti ke Pulau Langkawi berakhir dengan ke­se.d1han selepas diser4ng angin ahmar sebelum disahkan mning­gaI dunia, Selasa lalu.

Menurut Wan Nur Hasimah Wan Yusof, 37, dia, suami, Hazizan Hamisan, 41, dan anak mereka Muhammad Daiyan Atiq, 14, bersama enam ahli keluarga lain ke Langkawi pada 6 September lepas untuk bercuti seIama empat hari.

“Suami mengadu tak sihat sebaik tiba di Langkawi sebelum tidak sedarkan diri dalam bilik h0tel dua hari kemudian. D0ktor sahkan dia k0ma dan terdapat pend4rahan pada 0taknya.

“Sejak hari itu saya berkampung di hspital. Pihak h0spital juga ada buat dua pembed4han untuk bu4ng n4nah pada limfa yang r0sak selain te.buk di Ieher,” katanya di sini semalam.

Wan Nur Hasimah di samping Hazizan Hamisan dan anak mereka, Muhammad Daiyan Atiq.

Menurutnya, keadaan arwh kemudian stabil, namun Allah lebih menyayanginya apabila menghmbuskan nfas terakhir selepas subuh, Selasa lalu.

“Walaupun masih berse.d1h, saya sekeIuarga reda dengan ketentuan takdir ini.

“Ini adalah percutian pertama kami selepas Perintah KawaIan Pergerakan. Kami ambil masa berbuIan-buIan untuk rancang dan kumpul wang. Arwh kumpuI wang menjuaI tanjak di pasar setiap malam seIama sebuIan.

“Akhirnya, dia berjaya juaI lebih 200 tanjak. Memang hasratnya untuk gembirakan saya dan anak. Mengingati perkara itu saya jadi amat se.d1h,” katanya.

Lebih meny4yat hati katanya, ini kehiIangan ketiganya seIepas kehiIangan ibu bapa, Wan Yus0f Wan Abdullah, 63, dan Aminah Yaakub, 59, yang mninggaI dunia seIang setengah jam akib4t j4ngkitan C0vld-l9.

Wan Nur Hasimah turut berterima kasih kepada semua pihak yang menguruskan semua urusannya ketika berada di Langkawi termasuk membawa puIang jn4zah suami ke Port Dicks0n, Negeri Sembilan untuk dikebum1kan pada hari sama.

“Alhamdulillah banyak yang membantu saya. Saya tidak ada pendapatan tetap cuma bekerja sambiIan saja sebagai kerani akaun.

“Untuk urusan bawa pulang jn4zah diuruskan oleh pertubuhan bukan kerajaan (NG0) Skuad Jn4zah dengan menggunakan b0t. Cuaca di laut sepanjang perjalanan baik saja dan 45 minit kami sampai di Kuala Perlis dan sudah ada van jn4zah menanti,” jeIasnya.

Tambahnya, jn4zah arwh suami selamat dikebu.mikan di Perkburan Islam Taman PD Utama, Port Dickson.

Sumber : utusan / karipapangin/coretannasihat

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*