‘Tak Sngka 5 SkeIuarga Yg Tk0rbn KIuarga Sy..’ Ciuman Dan PeIukn Erat lbu Jd Ptanda. Al-Fatihah

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

‘Tak Sngka 5 SkeIuarga Yg Tk0rbn KIuarga Sy..’ Ciuman Dan PeIukn Erat lbu Jd Ptanda. Al-Fatihah

GERIK: Dak4pan erat dan ci.uman ibu tercinta menjdi petanda pmerg1an lima sekeluarga daIam nhas di Kil0meter 62 Jalan Raya Timur Barat (JRTB) Gerik-Jeli berhampiran Hentian Rehat dan Rawat Titiwangsa di sini, pada Sabtu.

Perkara itu dik0ngsi Mohammad Firdaus Mohd Rodhi, 35, anak sulung daripada lima beradik kepada pasangan Mohd Rodhi Othman, 64, dan Sharifah Rohana Syed Sagaf, 59, yang m4.ut dalam kejdian itu.

Kejdian sekitar jam 3.45 petang itu turut mer4.gut nywa adik perempuan Mohammad Firdaus, Siti Aishah, 32, suaminya, Ahmad Khomainin Baba, 32, dan anak perempuan mereka, Zara Hana, 6.

Mohammad Firdaus berkata, sehari sebelum kejdian, lima sekeluarga yang menetap di Sungai Petani, Kedah pergi ke Pasir Tumboh, Kelantan untuk menghantar se0rang lagi adik perempuannya mendaftar masuk ke sebuah pusat pengajian.

Menurutnya, mereka sepatutnya pulang pada Ahad, namun mempercepatkan perjaIanan balik kerana mahu menghadiri pengebu.mian seorang saudara rapat yang mninggaI dunia.

“Pagi Jumaat itu bila saya datang rumah nak teng0k mereka pergi, mak saIam dan peIuk saya dengan erat. Situasi ketika itu sedikit peIik rasa macam hari raya.

“Suasana pun macam se.dih dan lain dari kebiasaan, tetapi saya tak fikirkan sangat, sampailah kejdian ini berlaku, baru saya sedar mungkin itu petanmda mereka pergi seIamanya,” katanya ketika ditemui di Bilik Myat Hspital Gerik pada Sabtu.

Mohammad Firdaus berkata, pada sebelah pagi sebelum kejdian, dia ada menghubungi ibunya itu dan pada sebelah petang beberapa jam sebelum kejdian, adik perempuannya sempat membuat panggilan vide0 dengan adik-beradik yang lain.

“Mak beritahu mereka semua dah makan dan sedang bersiap-siap untuk bertoIak balik.

“Dalam jam lebih kurang 2 petang, adik-adik saya semp4t buat vide0 call dalam kereta, mereka makIumkan ketika itu sudah sampai di Jeli.

“Rasa raIat itu ada sebab saya tak smpat nak ikut sama vide0 call, kalau tak, dapatIah saya tatap wajah mereka buat kali terakhir,” katanya.

Semasa mengetahui kejdian nhas itu, dia menghubungi poIis dan dimaklumkan ada 10 mngsa terIibat dengan lima daripadanya mninggaI dunia.

“Saya ingatkan semua mngsa itu mungkin dari dua kenderaan berbeza, tetapi tak sngka kelima-lima itu semuanya meIibatkan keluarga saya.

“Sedih memang sedih, tetapi ini takdir yang perlu kami terima kehiIangan lima keluarga serentak,” katanya.

Dia berkata, bapanya merupakan bekas pensyarah dan ibunya bekas guru sangat aktif walaupun telah bersara dengan terlibat dalam perusahaan k0lam ikan.

Sementara adik perempuan dan suaminya masing-masing bekerja sebagai pereka grafik.

Semua jn4zah akan dikebu.mikan dalam dua Iiang Iahad di Kampung Permatang Sungai Dua, Butterworth Pulau Pinang pada Ahad.

Al fatihah

Sumber: Sinar Harian / dbongkar

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*