Amalkan Doa Ini Untuk Orang Tua Yang Sudah Meɴɪɴɢɢal Dunia Sebagai Bekalan Pahala Mereka di Alam Baʀᴢᴀᴀᴋh

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Amalkan Doa Ini Untuk Orang Tua Yang Sudah Meɴɪɴɢɢal Dunia Sebagai Bekalan Pahala Mereka di Alam Baʀᴢᴀᴀᴋh

Sahabat yang dirahmati Allah SWT.. Ibu bapa adalah orang yang paling berjasa kepada anak-anaknya. Bermula daripada kesusahan ibunya mengandung selama sekitar 9 bulan diikuti dengan kesusahan melahirkan anak-anak dan menyusukan dan seterusnya membesarkan mereka.

Seorang bapa pula bersusah payah membanting tulang mencari rezeki untuk menampung keperluan keluarga yang tercinta. Tanpa pengorbaanan kedua orang tua kita, belum tentu kita berada dimana kita berada sekarang.

Apabila ibu atau bapa kita sudah meniinggal dunia atau kedua-duanya sudah kembali kerahmatullah, sebagai anak apakah hadiah dan bantuan terbaik yang dapat kita berikan tanda kita kasih dan sayang kepada kedua ibu bapa kita? Sudah tentu doa daripada anak yang soleh dan solehah menjadi bekalan yang sangat berharga untuk kedua arwaah ibu bapa kita.

Oleh kerana itu, jangan sesekali lupa untuk doa dan sedekahkan kepada mereka berdua. Doa seorang anak soleh kepada arwaah bapanya adalah amalan yang dapat membantu dan boleh menjadi penyambung pahala mereka di alam barzaakh.

Berikut adalah doa untuk dibaca dan diamalkan selalu oleh mereka yang bapanya telah meniinggal dunia sebagai amalan harian.

Semoga bermanfaat untuk semua.

Sumber doa: syafiqolbu

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*