Duit simpanan Wrga emas dalam tin milo, dianggarkan jumlah keseluruhan wang kertas hampir mencecah rm300k r0sak dimakan anai-anai

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Duit simpanan Wrga emas dalam tin milo, dianggarkan jumlah keseluruhan wang kertas hampir mencecah rm300k r0sak dimakan anai-anai

Tular di media sosial beberapa video yang memaparkan ratusan keping wang kertas rosak te.ruk dipercayai telah dimakan anai-anai. Menurut sumber, wang tersebut merupakan milik seorang warga emas yang menyimpannya di dalam tin Milo.

Namun, selepas sekian lama menyimpannya di dalam tin tersebut, warga emas itu mahu membukanya untuk mengira jumlah wang yang ada malangnya sebahagian besar wang kertas itu sudah reput.

“Ada berpuluh-puluh ikat wang kertas RM100 yang setiap satunya bernilai RM10,000 dalam tin tersebut. Dianggarkan jumlah keseluruhan wang tersebut hampir mencecah RM300,000,” katanya.

Menerusi video yang dikongsi, jelas menunjukkan kepingan ringgit bernilai RM100 itu hancur dek angkara serangga berkenaan yang hidup dan membiak di dalam tin tersebut.

Sementara itu, netizen memberi cadangan agar wang-wang tersebut dibawa ke BNM untuk ditukar kepada wang yang baharu namun ada sebahagiannya yang sudah rosak sepenuhnya.

Sumber: https://www.gemilangdaily.com via https://daliybnews.com

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*