Nasi Siap Bentuk “Love” Abang Ni Malu-Malu Nak Makan Bekal Kat Pejabat

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Nasi Siap Bentuk “Love” Abang Ni Malu-Malu Nak Makan Bekal Kat Pejabat

Dalam keadaan ekonomi yang dilihat tidak menentu sejak kebelakangan ini, pasti kita akan cari inisiatif supaya boleh kurangkan pembelanjaan harian kita ketika keluar bekerja.

Antara salah satu inisiatif yang boleh diguna pakai adalah dengan membawa bekal ke pejabat. Tapi, tidak semua orang mempunyai masa untuk sediakan bekal pada waktu pagi, kecuali bagi mereka yang sudah berumah tangga.

Pada kebiasaannya, bila dah berumah tangga, si isteri akan menyediakan bekal kepada suami untuk dibawa ke pejabat dan makan pada waktu rehat.

Kalau dah namanya air tangan isteri, tidak kiralah lauk apa pun mesti sedap dan mampu membuka selera si suami yang sedang lapar pada waktu yang sama ia dapat mengurangkan kos jika makan di kedai dan lebih menjimatkan.

Namun, tak semua lelaki berani nak bawa bekal yang telah disediakan oleh si isteri sebab taku kena ‘bahan’ dengan rakan-rakan di pejabat. Lebih-lebih lagi jika bekal yang disediakan mempunyai pelbagai bentuk yang comel.

Seperti yang tular di laman aplikasi Tik Tok milik Moss Rose, dia kongsikan momen di mana salah seorang rakan pejabat mereka yang dipercayai baru sahaja mendirikan rumah tangga dan membawa bekal bersama nasi yang berbentuk hati (love).

Menerusi perkongsian video tersebut, jelas dilihat lelaki yang dipercayai bernama Aril tersebut kelihatan malu-malu apabila salah seorang dari rakan mereka mengusik dan merakam bekal yang dibawa olehnya.

“Wah…. hebat dia punya bento, bahagia bila dah berumah tangga ya Arill,” tulis pemilik laman Tik Tok tersebut di ruangan kapsyen.

VIDEO: Moss Rose (TikTok) 

Apa kata netizen?

Meneroka ruangan komen, rata-rata netizen terhibur dengan gelagat mereka dan ada juga yang mendakwa lelaki tersebut merupakan Omar “cucun-cucun” merupakan seorang kanak-kanak tular satu ketikan dulu dengan video menyusun bekal makanannya.

Disamping itu, jom sama-sama kita lihat apa lagi yang diperkatakan oleh netizen mengenai video tersebut menerusi tangkap layar di bawah.

“Dah besar dah Omar cucun-cucun…”

“Mula-mula memang bentuk ‘love’…”

“Mesti seminggu kena bahan…”

Sumber: ber: Moss Rose (TikTok)  via siakapkeli

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*