Sedang Alami Aut0imun, Pend4rahan Masih Berterusan Dlm Paru-Paru Nad ZainaI – D0ktor

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Sedang Alami Aut0imun, Pend4rahan Masih Berterusan Dlm Paru-Paru Nad ZainaI – D0ktor

Kuala Lumpur: Doktor beIum dapat mengesan punca menyebabkan berlaku perda.rahan berterusan dalam pa.ru-pa.ru pelakon, Nad Zainal yang kini dalam keadaan kr1tikal di sebuah pusat perubatan di Ampang, di sini.

Pelakon yang juga rakan Nad, Ungku Ismail ketika ditemui berkata, doktor juga tidak pasti sama ada ia berpunca daripada kncing tikus atau jngkitan bak.teria lain memandangkan Nad tidak mempunyai gejaIa yang dikaitkan.

Katanya, doktor turut memaklumkan Nad kini mengalami auto1mun iaitu di mana sistem lmun tubuh seseorang menye.rang seI atau tisunya sendiri.

Menurut Ungku Ismail, setakat ini empat doktor masih lagi memantau keadaan pelakon itu selain perlu dirwat menggunakan d0s ster0id yang tinggi.

Ditanya mengenai keadaan Nad, Ungku Ismail berkata, penda.rahan masih lagi berlaku.

“Yang pasti penda.rahan berterusan, secara ‘on and off’. Jadi, doktor sedang berhe.mpas puIas mengeluarkan drah yang berkumpul dalam paru-paru.

“Bermacam-macam ubat sudah diberikan termasuk ant1biotik, namun tidak memberi apa-apa kesan atau tindak baIas terhadap jngkitan yang dialami,” katanya.

Sementara itu, pengarah terkenal, Shahrulezad Mohameddin ketika ditemui meminta semua pihak mendoakan yang terbaik buat Nad.

“Kita sama-sama doakan agar Nad kembali smbuh dan semoga Allah akan kembalikan dia kepada kita semula. Sebagai rakan saya terh.aru apabila ramai dalam kalangan penggiat seni yang turut hadir termasuk ahli keluarga Nad untuk memberi semangat kepadanya.

“Keluarga Nad juga sudah dipanggil untuk melawatnya, manakala rakan-rakan penggiat seni setia memantau perkembangannya di hspital,” katanya.

Barisan penggiat seni tanah air yang hadir antaranya Sharifah Amani, Nadia Aqilah, Sherry Alhadad, Aliff Aziz dan isterinya Bella Astillah, Didie Alias, Sharifah Sakinah, Nadiya Nisaa, penerbit Fazli Baharom dan ramai lagi.

Bekas suaminya, Faliq Amiruddin turut hadir bersama anak mereka.

Terdahulu, Nad diIaporkan dimasukkan ke lCU pusat perubatan berkenaan sejak dua hari lalu akibat masaIah paru-paru berda.rah.

Sumber: hm

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*