Selesai bantu baiki kereta keluarga India yang rosak, pasangan Melayu baik hati jemput mereka bertandang ke rumah untuk menjamu selera

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Selesai bantu baiki kereta keluarga India yang rosak, pasangan Melayu baik hati jemput mereka bertandang ke rumah untuk menjamu selera

Rakyat Malaysia mungkin antara insan paling baik yang pernah anda temui di dunia kerana apabila seseorang berada dalam kesukaran, mereka akan berusaha untuk membantu tanpa mengira apa sahaja bangsa atau agama anda.

Contohnya apabila sepasang suami isteri Melayu yang tidak keberatan untuk bekerja keras ketika membantu keluarga India ini selepas kereta mereka tiba-tiba rosak di tepi jalan.

Laman Facebook VIRAL PERAK berkongsi insiden yang berlaku di Changkat Jering, Perak itu seperti yang diceritakan oleh samini_unicorn.

Mereka menulis, “Kereta kami rosak di Changkat Jering tadi. Nasib baik ada Pak Cik yang baik hati membantu kami membaiki kenderaan tersebut, kebetulan ia berlaku tidak jauh dari rumahnya.

“Kemudian, Pak Cik dan isterinya mengajak kami berkunjung ke rumah mereka untuk menikmati jamuan buah rambutan, sempena perayaan Deepavali.”

Mereka terus berkongsi rasa terhutang budi dan berterima kasih atas kebaikan hati pasangan suami isteri itu.

“Terima kasih banyak-banyak, Pak Cik. Anda telah menjadi salah seorang yang memberi inspirasi kepada semua, termasuk kami, tanpa mengira bangsa atau agama,” tambahnya.

Perkara baik seperti inilah yang benar-benar menjadikan kita sebagai rakyat Malaysia sejati.

Sentiasa ikhlas membantu sesiapa sahaja yang memerlukan tanpa mengira apa pun latar belakang kita.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*