Kuda berlari cemas ikut belakang ambulans setelah adiknya dikejarkan ke hospital veterinar

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Kuda berlari cemas ikut belakang ambulans setelah adiknya dikejarkan ke hospital veterinar

Siapa kata hanya manusia yang tahu berkasih sayang bahkan ada haiwan juga memiliki yang bersifat sama. Seperti kuda yang dikatakan memiliki pelbagai sifat dan karakter menyerupai manusia.

Satu rakaman video penuh emosi memaparkan tindakan cemas seekor kuda yang tular baru-baru ini di media sosial, ketika dia dilihat berlari di belakang sebuah ambulans.

Apabila seseorang yang rapat dengan kita ditimpa kesakitan atau kemalangan, kita sebagai manusia cenderung untuk berasa sedih, begitu juga haiwan seperti kuda dalam video ini.

Video perkongsian pegawai Perkhidmatan Hutan India Susanta Nanda di Twitter dengan kapsyen, “Kuda ini berlari di belakang ambulans yang membawa adiknya yang sakit ke hospital veterinar di Udaipur, India.”

“Hospital menjaga kedua-duanya sehingga kuda betina itu pulih. Dan pada mulanya kami fikir haiwan kurang berperasaan tidak seperti kami…”

Dalam video itu, kelihatan seekor kuda berlari di belakang ambulans dalam keadaan cemas dan dramatik.

Menurut pegawai IFS, kuda ini berlari di belakang ambulans kerana adik perempuannya telah jatuh sakit dan terpaksa dikejarkan ke hospital veterinar di Udaipur untuk menjalani rawatan.

Ramai yang menonton video ini menjadi terharu dan tersentuh hati apabila melihat kasih sayang kuda itu terhadap adiknya, serta meninggalkan komen:

“Saya tidak fikir haiwan kurang berperasaan. Semua haiwan menunjukkan perasaan mereka yang tulen, dan tidak tercemar. Dan mereka berkasih sayang, jadi kita mesti menyayangi haiwan.”

Oleh itu, jangan memperlekehkan kasih sayang haiwan sehingga ada manusia yang sanggup mendera mereka, kerana perasaan haiwan agak sama juga adilnya dengan perasaan kita.

Haiwan juga tahu untuk merasai perasaan cemas dan bimbang.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*