Pemandu kantoi elak bayar tol 59 kali, kena bayar tunggakan RM256.20 selepas ditahan PROLINTAS

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Pemandu kantoi elak bayar tol 59 kali, kena bayar tunggakan RM256.20 selepas ditahan PROLINTAS

Kejadian para pemandu tidak bertanggungjawab mengelak untuk membayar tol di lebuh raya setiap hari bukan lagi perkara asing.

Bagi memastikan kelakuan jelik ini tidak lagi berleluasa dan menangani isu pengguna lebuh raya culas membayar tol, PROLINTAS memaklumkan bahawa pihak mereka kini sedang menjalankan operasi berterusan untuk mengesan penceroboh tol dan senarai nombor plat kenderaan yang terbabit telah dikenal pasti.

Pada 15 Oktober lalu, PROLINTAS Kajang SILK mendedahkan menerusi ciapan di Twitter telah berjaya menahan seorang pemandu Honda City yang kali ini kantoi kerana culas membayar tol sebanyak 59 kali!

Pelompat tol ini telah berjaya dikesan dan ditahan oleh kakitangan lebuh raya di tol Lebuhraya SILK Kajang dan mereka menuntut pelaku untuk membayar tunggakan termasuk caj pentadbiran berjumlah RM256.20.

Pemandu itu telah pun membayar keseluruhan amaun berkenaan pada masa dan lokasi yang sama di tempat kejadian.

PROLINTAS memberi pesanan kepada semua pengguna lebuh raya supaya jangan mencuba mengelak untuk membayar tol, kerana pihaknya akan terus membuat operasi mengesan pengguna-pengguna yang culas membayar tol, dan usaha ini akan dijalankan secara kerap.

Sumber:erabaru

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*