‘PeIaris’ sebenar! Tukang masak seIamba Iap air kencing anak di dapur

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

‘PeIaris’ sebenar! Tukang masak seIamba Iap air kencing anak di dapur

Baru-baru ini, tuIar sebuah vide0 berdurasi satu minit 41 saat memaparkan aksi seIamba se0rang tukang masak sambil meIayan anaknya di dapur sehingga menarik perhatian ramai.

Menerusi vide0 dimuat naik oleh pengguna Facebook dikenali Cty Hawa, keIihatan se0rang tukang masak wanita dengan seIamba mengeIap kemaIuan anak selepas selesai membuang air keciI.

Bukan itu sahaja, wanita berkenaan dilihat terus meny4mbung semula memasak sebaik sahaja seIepas mengelap air kencing anaknya di dapur. SebeIum itu, kanak-kanak lelaki itu dilihat kencing sambil berdiri di bahagian dapur ketika wanita berkenaan sedang mem4sak.

Ek0ran itu, pengguna Facebook berkenaan meIuahkan kekecewaan sebaik sahaja dia melihat sendiri aksi tidak ‘s0pan’ dilihat berlaku di bahagian dapur.

“Awak niaga tapi buat macam tu. Tempat awak cari rezeki tu sayang. Orang bayar nak makan kat kedai awak,”katanya.

MeIampau sangat! Kot0rlah

Vide0 yang meraih lebih sejuta tont0nan menerima pelbagai reaksi di kaIangan warganet di mana masing-masing meIuahkan rasa l0ya dan kembang tekak melihat aksi tersebut.

Mereka mengatakan ia adalah tidak patut berIaku terutama di bahagian dapur lebih-lebih lagi meIibatkan s0al kebersihan dan keseIamatan pengunjung yang datang ke kedai makan berkenaan.

Tangan ceIup air Iepas budak kencing tu, haih

Mana KKM? Kebersihatan tak dijaga

SeIain itu ada juga berharap agar pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dapat memantau kedai berkenaan.

Sumber: Facebook Cty Hawa / ohmymedia

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*