
Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah
“Alahai comel je diorang ni” – Gelagat anak istimewa cvri perhatian ramai
Setiap insan yang dilahirkan ke dunia ini mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing. Ada yang dilahirkan sempurna fizikal dan ment4l tetapi ramai juga yang dilahirkan tidak sempurna.
Individu yang mempunyai kelainan upaya ini tidak suka dilayan seperti mereka tidak berkemampuan tetapi mereka semua lebih suka dilayan seperti insan yang lain yang sempurna anggota badannya.
Sebuah video telah dimuatnaik di media sosial dan ianya memaparkan tentang dua orang kanak- kanak perempuan yang tidak mempunyai penglihatan sedang berlumba lari sambil memegang tongkat mereka.
Disebalik ketidaksempurnaan mereka, mereka masih boleh bersuka ria dan bermain- main seperti kanak- kanak lain yang sempurna penglihatannya. Setelah habis berlari- lari dan menuruni tangga, keduanya meneruskan perjalanan sambil ditemani oleh keluarga masing- masing.
Walaupun kita mempunyai mempunyai kelemahan sedikit berbanding orang lain, tidak semestinya kita ialah insan yang lebih baik.
Komen Netizen:
Sumber : https://www.instagram.com/gegar.my/
Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.
Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com
Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:
Leave a Reply