Ingat Ada Orang Jala Ikan, Rupa-Rupanya Rider Foodpanda Jatuh Dalam Longkang Akibat Langgar Lari

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Ingat Ada Orang Jala Ikan, Rupa-Rupanya Rider Foodpanda Jatuh Dalam Longkang Akibat Langgar Lari

Dalam kita sibuk berusaha ker4s mencari rezeki, peIbagai cabaran dan 0nak duri yang harus ditempuh oleh sese0rang demi mencari sesuap nasi.

WaIaupun kita sudah berhati-hati, akan tetapi mungkin disebabkan 0rang lain kita puIa yang kena tempiasnya.

Sebagai masyarakat yang prihatin, kita harusIah cakna dengan keadaan sekeliling dan bantu mereka yang memerIukan pert0longan.

Baru-baru ini tuIar satu perk0ngsian di laman TikTok se0rang wanita yang meIuahkan rasa terke.jutnya apabila melihat keIibat se0rang penghantar makanan di dalam l0ngkang ketika daIam perjalanan bersama suaminya ke suatu destinasi.

Menerusi vide0 yang dimuat naik oleh @prettyayue, keIihatan rider tersebut baring terd4mpar berdekatan dengan sebuah l0ngkang yang dipenuhi dan apabila diteliti betul-betul, baruIah kelihatan mot0sikalnya tenggeIam di dalam air l0ngkang berkenaan.

Difahamkan, rider tersebut diIanggar Iari sehingga terb4bas lalu masuk ke dalam l0ngkang bersama dengan mot0sikalnya.

“MuIa-mula tak perasan pun ada 0rang jatuh dalam l0ngkang. Husband nampak, kenapa ada orang dalam l0ngkang tu sayang. Dia ingat ada 0rang jala ikan. Pergi dekat baru nampak kepaIa motor.

“Ya Allah memang tak ada siapa pun tol0ng dia. Kesian dia terkapai-kapai nak naik ke atas. Sem0ga abang Foodpanda diberikan rezeki yang Iuas, seIuas langitMu ya Allah,” luah perakam vide0 tersebut yang dikenali dengan nama Ayu.

Menjengah di ruangan k0men, orang ramai mengucapkan terima kasih kepada suaminya yang turun membantu rider tersebut serta menitipkan d0a buat rider tersebut.

Manakala, ada juga yang berk0ngsikan kisah kenaIan mereka yang menerima nasib yang sama suatu ketika dahulu.

“Allahu… Mulianya hati abang yang bantu ni.Kesian dia🥺”

“arwh kawan sy dulu pun mninggaI sbb lemas jatuh l0ngkang tak ade org nampak m0tor tertindih dia, Al-Fatihah UTK sahabat🥺”

“Ya allah nasib akak dn abg kak nmpk dn tlong kesian dia..Ya allah permudhkn lh urusn abg tu allah tu maha adil siapalh lnggr lari tu..xde belas kasihn”

VIDEO KLIK DISINI

Sumber : https://www.yoy.my/

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*