Pengunjvng Terk3jut Menemui Makhluk An3h Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki Dua

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Pengunjvng Terk3jut Menemui Makhluk An3h Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki Dua

Beber4pa orang pengunjung di Baja California Sur terk3jut besar apabila menemui seek0r haiwan an3h berwarna merah jambu yang kelihatan seperti cacing.

Pengvnjung Terk3jut Menemui Makhlvk An3h Menyerup4i Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki Dua

Makhlvk an3h itu kelihatan seperti cacing tapi bila dilihat dengan tel1ti, makhluk tersebut didapati mempunyai dua tangan atau kaki di hadapannya.

Namun sebenarnya makhlvk an3h ini bukannya mana-mana spes1es cacing dan juga bukan spes1s ular tapi merupakan salah satu spes1s cicak yang dikenali sebagai Mexican Mole Lizard!

Pengunjvng Terkejvt Menemui Makhlvk An3h Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki Dua Beberapa tahun dahulu. seorang penyel1dik hepatol0gi dari Universiti Newark bersama dengan graduan University of California Berkeley telah menemui seek0r haiwan pelik berwarna merah jambu yang kelihatan seperti cacing, tapi ianya mempunyai kaki, mata dan kepala.

Menurut penyel1dik wanita ini, meskipun dia mengen4li spes1s haiwan tersebut, dia tetap terper4njat besar dan seakan tidak percaya saat melihat Mexican Mole Lizard di depan matanya sendiri.

Pengunjung Terkejut Menemui Makhluk Aneh Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki DuaLebih-lebih lagi cicak ini agak jarang untuk dijumpai di permukaan tanah kerana lebih banyak menghabiskan masa mereka dalam tanah.

Ciri-ciri unik Mexican Mole Lizard ini adalah kedua-dua tangan atau kaki di hadapannya yang sangat kuat yang digunakannya mengor3k dan mengg4li lvbang dibawah tanah.

Pengunjung Terk3jut Menemui Makhlvk An3h Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki Dua Cicak ini menghabiskan sebah4gian besar daripada hidup mereka di dalam tanah dan biasanya hanya akan keluar ke permukaan tanah pada waktu malam atau jika ada hujan yang lebat.

Mexican Mole Lizard ini adalah endem1k di Baja California Sur dan hidup dengan memakan ser4ngga. Selain itu, cicak ini tidak berbah4ya tekepada manusia.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*