‘Bawang Merah Bawang Putih’, Wajah Terk1ni Revalina Menjadi Bualan Peminat Selepas 17 Tahun.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

‘Bawang Merah Bawang Putih’, Wajah Terk1ni Revalina Menjadi Bualan Peminat Selepas 17 Tahun.

Biarpun sudah 17 tahun fenomena sinetron Indonesia ‘Bawang Merah Bawang Putih’ berlalu, impak drama ini masih menarik perhatian penonton Indonesia sehingga kini. Rakan kongsi yang hebat untuk Revalina S.

Temat sebagai Bawang Putih dan Nia Ramadhani yang membawa watak Siska ketika masing-masing baru menginjak usia belasan tahun turut membuatkan ramai penonton Malaysia tertarik dengan kecantikan mereka berdua.

Semakin lama usia semakin meningkat, Revalina atau nama sebenarnya Revalina Sayuthi Temat yang kini bergelar isteri dan ibu kepada dua anak masih menawan dan cantik dengan aura tersendiri.

Persahabatan Revalina & Nia hingga ke hari ini

Di samping suami tercinta

Menjalinkan rumah tangga pada 15 Mac 2015 bersama jejaka pilihan, Rendy Aditwa Gunawan, Revalina yang ketika remaja sering berpakaian seksi memilih untuk tampil lebih sopan dan berhijab selepas pulang dari umrah pada 2017 lalu.

Dengan gaya muslimah yang anggun, ibu kepada Rihga Sadiwasakti Rabbani ini tetap tampil cantik walaupun bersahaja. Revalina melahirkan anak kedua,

Rajendra Satya Razzani menjalani pembedahan pada Januari 2019. Biarpun sudah mempunyai dua anak, jelita berusia 35 tahun ini bijak menjaga penampilan diri.

Revalina pernah membintangi beberapa drama popular Indonesia antaranya Assalamualaikum Beij1ng, Wanita Berserban dan Hijrah Cinta.

Tidak lagi aktif dalam dunia seni sejak berkahwin dan mempunyai anak, Revalina masih berusaha mengekalkan pendapatan sebagai seorang usahawan. Kini, beliau adalah pemilik label pakaian Tifle’s oleh Revalina S Temat.

Personaliti ini juga kini dilihat selesa mengenakan gaya matang dan elegan. Menonton pilihan fesyen Revalina jelas menggambarkan personalitinya yang gemar memakai pakaian kasual.

Semuanya mudah. Dengan menggayakan tudung bawal dan solekan padat, dia sudah cukup menyempurnakan wajah lembut Revalina.

Sumber: Gm

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*