Si 0yen Sebak Kerana Sepanjang Hidupnya Tinggal Di Jalanan Kini 0yen Jumpa Seorang Baik Hati Untuk Menjaganya

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Si 0yen Sebak Kerana Sepanjang Hidupnya Tinggal Di Jalanan Kini 0yen Jumpa Seorang Baik Hati Untuk Menjaganya

Seorang Samaria yang baik menyelamatkan seekor kucing halia besar bernama Clancy selepas menghabiskan sebahagian besar hidupnya di jalanan.

Dia dibawa ke tempat perlindungan kecil tempatan di mana mereka mendapati dia mempunyai beberapa parut pertempuran, dan dia diuji positif untuk FIV (virus immunodeficiency Feline). Malangnya tempat perlindungan itu mempunyai sumber yang terhad jadi mereka menghubungi Pasukan Angkat Kucing (CAT) yang bersetuju untuk membawanya ke dalam jagaan mereka.

Tidak mengambil masa yang lama untuk Clancy memasuki hati mereka, dia suka semua perhatian, dan suka bercakap dengan orang ramai dengan meow kecilnya yang manis.

“Pipinya yang besar dan meow melengking comel sangat unik, tetapi dia juga mempunyai hati yang besar, perwatakan yang sangat manis, dan banyak daya tarikan dan personaliti,” jelas Heather dari CAT.

Mereka menganggarkan Clancy berumur antara enam dan tujuh tahun, merawatnya kerana jangkitan pundi kencing dan memberinya beberapa pembedahan pergigian yang sangat diperlukan serta menjadualkan pembedahan untuk dikebiri.

Selepas menyiarkan videonya di media sosial, ramai orang menghulurkan tangan untuk menawarkan kasih sayang, sokongan dan galakan mereka untuknya.

“Sesetengah orang juga menderma untuk menghormatinya,” kata Heather kepada Love Meow. “Ini membantu menampung kos perkara seperti mengebirinya, menyediakan penjagaan pergigian yang diperlukannya, dan menyokong semua kucing dan anak kucing gelandangan yang datang ke tempat perlindungan kami untuk penjagaan dan pengambilan anak angkat.”

“CAT telah mengambil dan mencari rumah untuk kucing positif FIV sejak kami membuka pintu kami 20 tahun lalu,” kata Heather kepada Love Meow. “Kami melakukan yang terbaik untuk membantu kucing-kucing ini di kawasan tempatan dan negeri asal kami sebanyak mungkin.”

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*