Wah Sangat Unik Dan R4re , Venus Kucing Chimera Bermuka Dua Yang Memilik 2.2Juta Follower Di Instagram

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Wah Sangat Unik Dan R4re , Venus Kucing Chimera Bermuka Dua Yang Memilik 2.2Juta Follower Di Instagram

Kucing juga sama macam manusia, m4khluk comel ini mempunyai keunikannya tersendiri. Dengan kelainan yang cukup’rare’ kucing instafamous ini kini memiliki lebih dua juta pengikut di Instagram!

Kucing betina bernama Venus famous di Instagram ini sangat menawan. Ciri menarik sekali adalah wajahnya yang separuh hitam manakala separuh lagi oren.

Bukan kerana efek khas, Photoshop atau imej janaan komputer (CGI) ya, ciri men4kjubkan itu adalah kelebihan yang dimiliki sejak kecil.

Dil4hirkan pada 6 Julai 2009 dalam koloni kucing yang tinggal di ladang tenusu di North Carolina, Amer1ka Syar1kat, Venus hanya kucing biasa sebelum sensasi di Internet.

Semuanya gara-gara ciri anomali genet1k yang unik kedua-dua belah muka Venus berlainan warna termasuk mata yang membawa tu4h. Hingga kini Venus mempunyai 2.2 juta peminat dari seluruh dunia yang mengikuti perkembangan dan keunikannya!

Keadaan jarang berlaku itu buat saintis kagum dengan misteri ‘Cik Meow’ ini. Apa yang membezakan Venus daripada kucing lain ialah pelbagai kelainan genet1k.

Memiliki dua warna mata iaitu biru dan hijau, Venus dis4hkan heterochromia yang jarang berlaku. TAPI KEBIASAANNYA ia terjadi kepada kucing Si4m yang berbulu putih sahaja.

Profesor di Universiti California, Leslie Lyon mengkaji genet1k kucing domestik berkata dia tidak pernah melihat kucing sama seperti Venus.

“Dia sangat, sangat rare,” kata Lyons.

Antara petikan menarik di Facebook kucing ini ialah ‘0% Photoshopped, 100% Born This Way!’

Sifat unik Venus membuatkan pakar veterinar itu percaya ia adalah chimera. Hebatnya ciptaan ALLAH! Chimera ini adalah kelainan genet1k yang berlaku apabila dua embrio bergabung ketika di dalam k4ndungan ibu.

Bahagian tapak kaki Venus juga bert0mpak

Jika Venus adalah chimera, maka DNA pada sebelah kiri badannya berbeza daripada DNA sebelah kanan!

Warna Venus yang cantik pula berkemungkinan terhasil secara rawak. Hebatnya ciptaan ALLAH!

Venus ini sebenarnya mahsyur secara kebetulan. Selepas dibel4 tuannya, Christina pada September 2009, Venus hidup seperti kucing peliharaan lain sehingga seorang yang tidak dikenali memuat naik foto dirinya yang un1k pada tahun 2012 di Reddit.

Foto tersebut menjadi tul4r sekelip mata hingga berjuta-juta pengikut di media sosi4l dari seantero dunia. Ia juga jadi titik tol4k Christina mewujudkan Instagram @venustwofacecat dan mendokumentasikan kehidupan Venus hingga ke hari ini.

Keunikan dan kecomelannya memikat hati jutaan net1zen dan terkini memiliki 2.2 juta follower di Instagram, 1.3 juta di Fb dan 14,100 langganan di saluran YouTube.

Komen net1zen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : gm

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*