Anak memerang comel merengek minta dibelai dan diusap. Geramnya tengok!

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Anak memerang comel merengek minta dibelai dan diusap. Geramnya tengok!

Memerang merupakan haiwan yang tinggal berdekatan air dan mempunyai fizikal yang sangat comel. Namun tahukah anda bahawa memerang turut memiliki suara yang sangat comel dan lucu?

Menerusi Facebook Go Animals, telah tular sebuah video ringkas berdurasi 32 saat yang memaparkan gelagat anak memerang sedang merengek ketika dibelai. Meskipun memerang bukanlah kategori haiwan peliharaan, namun video ini membuktikan bahawa haiwan ini juga sukakan kasih sayang dan usapan daripada tangan manusia.

Anak memerang yang comel ini kelihatan sangat menikmati belaian yang diberikan sambil mengeluarkan bunyi rengekan yang comel umpama bunyi tangisan anak kucing!

Tidak cukup dengan belaian di kakinya, anak memerang ini turut memasukkan kepalanya di bawah tangan seolah-olah untuk memberi isyarat bahawa memerang ini mahukan belaian di kepala.

Lihatlah bagaimana anak memerang ini begitu selesa ketika berada dengan manusia. Manja betul! Malah, anak memerang ini juga tidak mahu melepaskan pegangan tangan tuannya.

Comel sungguh! Geram pula tengok anak memerang ini. Nak pelihara seekor yang comel macam ini juga lah!

Sehingga artikel ini ditulis, video tersebut berjaya menarik 15K komen dengan 42K perkongsian oleh pengguna Facebook.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*